Publicerat: / Juni 2014

Varit och tagit bort agrafferna idag

 
AVLÄGSNING AV AGRAFFER

I fredags hade det gått två veckor sen min andra diskbråcksoperation och då ska man ta bort agrafferna. Men eftersom det var en röd dag blev borttagningen uppskjuten tills idag. Har hört att det skulle göra ont att ta bort dem så har varit lite nervös inför detta. Det hade jag inte alls behövt vara. Det kändes, men inte så farligt som alla fått det att låta. Var lite som att någon nöp en och drog samtidigt 9 gånger. Självklart var jag nyfiken på hur det spg ut där bakom så därför frågade jag distriktsköterskan om hon kunde ta en bild innan hon pakiterade in det på nytt och det gjorde hon. Så här ser jag ut på ryggen idagsläget. 17 dagar efter operationen.

Blev väldigt positivt överraskad över att det läkt så pass bra och såg relativt fint ut. Operatören hade gjort ett bra jobb med att skära upp mig på samma ställe med. Det ser ut som ett ärr bara om man inte tittar riktigt noga. Här är en jämnförelse hur ryggens ärrutveckling sett ut under våren. Den i mitten hade jag ju gärna behållt. :) Får se om prickarna efter agrafferna blir bestående. Är då ett minne för livet.


MEDICINER

Som jag berättat tidigare hade jag ett möte med någon slags smärtexpert på sjukhuset innan jag åkte hem. Då vi diskuterade mediciner framförallt. Har fått en kontakt på hälsocentralen som ska hjälpa mig med detta. Bokade tid för samtal om mediciner i morgon. På sjukhuset kommer man inte alltid ihåg att fråga allt. När jag pratade med smärtexperten sa att han att jag succecivt skulle öka doseringen av gabapentinen. Nu vill ju veta när jag ska göra detta? Jag vill ju inte väntar för länge. Sen kanske det finns någon tablett man kan fasa ut eller minska?! Då kag inte upplever speciellt mycket smärta. Vet ju inte mycket som sånt så ska bli skönt att prata lite om hur länge de olika medicinerna ska tas. Sen så pratade vi om ytterligare en medicin på sjukhuset som skulle underlätta sömnen och samtidigt var bra för nerven. Vet inte när jag ska börja med denna. Smärtläkaren sa att han skulle meddela ortopedmottagningen om allt vi pratat om. Gick ganska bra med sömnen för ett par dagar sen, men nu sover jag ganska dåligt. Jag kommer säkert upp i 5-6 timmar under ett dygn. Men det är små stunder här och där. De senaste dagarna har jag inte lyckats somna förren kring 4 på natten. Jag har inte ont, men kan ändå inte sova ordentligt.

KRYCKOR

Jag är så förfärligt less på att använda kryckor hela tiden. De är bara ivägen. Här hemma har jag börjat gå utan dem. Det har ju ändå gått ett bra tag nu. Men när jag går längre sträckor behöver jag dem. Till en början känns de bara ivägen, men efter ca 100 meter är jag glad att ha dem. I veckan har jag tänkt försöka övergå lite till gåstavar när jag är ute, man drar inte till sig lika mycket uppmärksamhet då. Vi får se hur det går. :)

SJUKGYMNASTIK

De ryggövningar jag fått att göra hemma fungerar bättre och bättre varje dag. Gör fler repetitioner och gör dem oftare under dagen. Det känns bra. Roligt när man upplever förbättring. Jag har en tid hos en sjukgymnast om en vecka. Jag ser fram emot det. Vet att jag inte kommer träna de första gångerna eftersom det är så nära operationen än, men det ska bli skönt att prata och få tips och råd. Det var lite från min del. Sammanfattningsvis går allt åt rätt håll och det känns bra. Ser fram emot att träna, bli frisk och kunna börja jobba igen.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo